کمپرسور یکی از قطعات مکانیکی سیستمهای تهویه مطبوع میباشد که در یونیت داخلی این دستگاهها تعبیه شده است. در برخی موارد پیش آمده که کمپرسور کار نکرده و نیاز به بررسی و تعمیر دارد. در این مطلب قصد داریم دلایل از کار افتادن کمپرسور را بررسی نماییم. توجه داشته باشید کار نکردن کمپرسور به برند دستگاه وابسته نبوده و دلایل از کار افتادن و روشن نشدن کمپرسور کولر گازی ال جی ،اجنرال، گری، گرین، متسوبیشی و … را یکی در نظر گرفت.
کمپرسور چیست؟
کمپرسور، دستگاه مکانیکی است که کم کردن حجم گاز مبرد و افزایش فشار گاز از وظایف اصلی آن میباشد. کمپرسورها در انواع مختلف پیستونی، روتاری و اسکرال و … در بازار موجود میباشد و عموما در موارد صنعتی و عمومی کاربرد دارند. برای آشنایی بیستر با این قطعه کافیست به مقاله کمپرسور مراجعه نمایید.
دلایل از کار افتادن کمپرسور کولر گازی چیست؟
خاموش شدن کمپرسور را نیز میتوان کار نکردن کمپرسور دانست. خاموش شدن ناگهانی موتور دستگاه که منجر به آف شدن و از کار افتادن کولر میشود، دلایل متعددی دارد که عموما مرتبط با قطعات داخلی دستگاه میباشد و تمام آنها فنی بوده و باید توسط تعمیرکاران ماهر انجام شود. در ادامه به معرفی دلایل کار نکردن کمپرسور میپردازیم.
-
داغ شدن کمپرسور
داغ شدن سیستم خنک کننده یکی از دلایلی است که فشار زیادی به کمپرسور اعمال کرده و میتواند خسارت زیادی به دستگاه وارد کند. علائمی نظیر:
- کاهش بازدهی کولر و عدم خنک کنندگی مناسب
- بررسی پنل خارجی. در چنین شرایطی با وجود روشن بودن فن، کمپرسور کار نمیکند.
- خاموش شدن کولر چند ثانیه بعد از روشن شدن
نشانههای داغ دستگاه باشند که با تشخیص به موقع و رفع مشکل پیش آمده میتوانید شدت خسارت وارد شده به دستگاه را کاهش دهید.
-
قطعی سیم ها یا فیشها
یکی از دلایل کار نکرن کمپرسور، پوسیدن و قطع شدن سیمها میباشد که توانایی انتقال برق به کمپرسور را از دست داده و مانع روشن شدن این قطعه میگردند. از دیگر موارد کار نکردن این قطعه شکسته شدن یا شل شدن فیشها میباشد که توسط آن ها سیمها به کمپرسور متصل شدهاند.
-
اورلود کمپرسور
اورلود قطعهای درون کمپرسور میباشد و وظیفه حفاظت از این قطعه مهم را بر عهده دارد. در مواردی که دستگاه فشار زیادی را در اثر جریان بالا یا کثیف بودن یونیت داخلی تحمل کند، کمپرسور داغ میشود در این شرایط اورلود برای محافظت از این قطعه اتصال را قطع کرده و تا زمان سرد شدن به کمپرسور اجازه کار نخواهد داد. برای بررسی اینکه دلیل از کار افتادن کمپرسور، اورلود است یا خیر میتوانید توسط آمپرمتر این مورد را بررسی نمایید.
-
سنسور دمایی محیط
سنسور دمایی محیط (ترمیستور) نیز همانند اورلود روی کمپرسور تعبیه شده و در صورت جابجا شدن قادر به تشخیص صحیح دما نخواهد بود و موجب میشود در زمان نامناسبی کمپرسور قطع شود و یکی از دلایل روشن نشدن این قطعه میباشد. البته سوختن سنسور دمایی نیز میتواند بطور ناگهانی موجب از کار افتادن کمپرسور شود.
-
خرابی برد الکترونیکی
برد الکترونیکی تامین کننده ولتاژ کمپرسور میباشد. در صورتی که این قطعه دچار مشکل شود، نمیتواند ولتاژ کمپرسور را به درستی تامین کند و مانع روشن شدن کمپرسور میگردد. در این حالت برای تشخیص خرابی نیازمند وسایل مخصوص میباشید و بهتر است از افراد متخصص کمک بگیرید.
-
رله فرمان
رله فرمان یکی از اجزای تشکیل دهنده کمپرسور بوده و ولتاژ قطعات کمپرسور را تامین میکند. از آنجایی که این قطعه نیز همانند برد الکترونیکی تامین کننده ولتاژ میباشد بهتر است پیش از بررسی برد، رله فرمان بررسی شود. برای بررسی خرابی این رله فرمان میتوانید از مولتی متر استفاده نمایید و در صورت مشکل داشتن اقدام به تعویض نمایید.
-
خرابی خازن راه انداز دلیل از کار افتادن کمپرسور
خازن راه اندازی از جمله قطعاتی است که برای راه اندازی کمپرسور مورد استفاده قرار میگیرد و روی این قطعه نصب شده و به استارت کمپرسور کمک میکند. بروز مشکل در خازن، میتواند دلیل اصلی کار نکردن کمپرسور باشد. برای بررسی با استفاده از مولتی متر خازن را بررسی نمایید و در صورت برقرار نبودن اتصالات خازن اقدام به تعویض نمایید.
-
خرابی کمپرسور و نیمسوز شدن آن
به ندرت پیش میآید که کمپرسور خراب شود. اما در صورتی که موتور دستگاه معیوب باشد، اسپلیت به یکباره خاموش میشود و دلیل آن میتواند تحت فشار بودن و نیم سوز شدن کمپرسور باشد. در چنین شرایطی بهترین راه حال تعویض کمپرسور میباشد. زیرا ساختار درونی پیچیده کمپرسور، تعمیرات این قطعه را دشوار مینماید و بسیاری از متخصصان دانش فنی لازم برای این کار را ندارند.
-
کاهش گاز مبرد دستگاه
اساس کار سیستمهای برودتی، گازی است که درون لولهها جریان دارد. این گاز به خنک شدن هوای ورودی به پنل داخلی کمک میکند و موجب خنکسازی فضا میشود. در صورت کاهش گاز مبرد، به قطعات داخلی بویژه موتور فشار وارد شده و باعث از کار افتادن کمپرسور کولر گازی میگردد.
-
عدم تناسب ظرفیت اسپلیت برای متراژ ساختمان
در زمانی که موقع خرید سیستم خنک کننده به متراژ محیط توجه نکنید و ساختمان بزرگ باشد و ظرفیت کولر کم بوده و قدرت کافی برای خنکسازی محیط را نداشته باشد، دستگاه باید مدت زمان بیشتری کار کند که این امر فشار زیادی روی کمپرسور وارد خواهد شده و کمپرسور داغ شده و از کار میافتد. در چنین شرایطی تنها راه تعویض کامل کولر و تهیه کولر با ظرفیت مناسب میباشد.
هزینههای تعمیر کمپرسور
در صورت از کار افتادن کمپرسور بهتر است ابتدا از یک مرکز تخصصی تعمیرات درخواست کمک نمایید. هزینه تعمیرات این قطعه متغیر بوده و بسته به نوع خرابی تعیین میگردد و در مواردی که قطعه تعویض شود هزینه نسبت به تعمیرات بیشتر خواهد بود. با این وجود تعمیرکار کولر گازی فروشگاه بادبزن بهترین و مناسب ترین قیمت را برای مشتریان خود در نظر گرفت است.