سوختن موتور سیستمهای سرمایشی در اثر عملکرد ضعیف قطعات وابسته یا مشکلات فنی پیش آمده در روند عملکرد این قطعه رخ میدهد. با صرف نظر از فرسوده بودن دستگاه و موتور آن، در برخی موارد دلایل از کار افتادن سیستمهای سرمایشی در مدلهای مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. از اینرو شناخت علائم سوختن موتور در کولر گازی پنجرهای، اسپلیت، پرتابل و … به صورت مجزا انجام میشود. با این وجود، دلایلی وجود دارد که در انواع سیستمهای سرمایشی مشترک بوده و اغلب دیده میشود. در ادامه این مقاله فروشگاه بادبزن با ما همراه باشید با اصلیترین و عمومیترین دلایل از کار افتادن موتور کولرهای گازی آشنا شوید.
موتور کولرگازی چیست؟
موتور در تمامی لوازمهای برقی، قلب تپنده آن محصول به شمار میرود و بدون وجود آن عملا یک وسیله برقی غیر قابل استفاده میباشد، حتی اگر آن دستگاه مطابق با آخرین متدها و تکنولوژیهای روز دنیا طراحی شده باشد. این مطلب در ارتباط با سیستمهای سرمایشی مدرن نظیر اسپلیتها نیز صادق است و در صورتی که سیستم خنک کننده موتور قدرتمندی نداشته باشد، نمیتواند به میزان مناسب باد سرد و گرم تولید نماید و به خوبی فضای محیط را خنک یا گرم نمیکند. از این رو تولید کنندگان برای این دستگاهها موتور قدرتمند و با کیفیت در نظر میگیرند. چراکه موتور باید توانایی این را داشته باشد که در عرض چند دقیقه سرمایش یا گرمایش محیط را فراهم نماید.
علائم و نشانههای سوختن موتور اسپلیتها
شناخت و آشنایی با علائم سوختن موتور سیستمهای سرمایشی تاثیر به سزایی در یافتن مشکل و رفع آن دارد. در ادامه این بخش اصلیترین و رایجترین دلایل سوختن موتور سیستمهای خنک کننده را شرح خواهیم داد:
روغنکاری نامناسب کمپرسور
از مهمترین دلایل از کار افتادن موتور، عدم روغنکاری صحیح و اصولی آن میباشد. در صورتیکه کمپرسور به خوبی روغنکاری نشود، موتور برای مدت زمان طولانی بدون روغن فعالیت کرده و این موضوع موجب فرسایش و استهلاک قطعات کمپرسور میشود، به این ترتیب به مرور زمان موتور دستگاه از کار میافتد.
سختن موتور در اثر استفاده از روغن بی کیفیت
نگهداری موتور و استفاده از تجهیزات اولیه نظیر روغن باید زیر نظر افراد مختصص و در زمان سرویسهای دورهای دستگاه انجام شود. استفاده از روغن نامرغوب و بیکیفیت تاثیر منفی روی عملکرد موتور خواهد داشت و پس از چند ماه کار کردن، کمپرسور حالت چسبناک پیدا خواهد کرد.
برای انتخاب روغن مناسب جهت روغنکاری موتور باید در زمینه نحوه عملکرد کمپرسور تخصص کافی داشته باشید، تا بتوانید روغنی انتخاب کنید که موجب ایجاد اختلال در عملکرد موتور نشود. در مقاله روغن سیستم های تبریدی به بررسی ویژگیهای روغن خوب و با کیفیت پرداختهایم که با مطالعه آن میتوانید به اطلاعات جامعی دست یابید.
خرابی فن دستگاه
معیوب بودن فن کولرگازی و عدم توجه به بروز مشکل در عملکرد این قطعه با گذشت زمان کارکرد دستگاه با نواقصی روبرو خواهد شد.
سیستمهای سرمایشی خانگی دارای فنهای مختلفی هستند. در صورتیکه فن داخلی یا فن خارجی دستگاه به درستی فعالیت نکند، موتور فشار زیادی را هنگام کار کردن تحمل میکند و دیر یا زود خواهد سوخت.
در صورتی که سرویس دستگاه خنک کننده را به موقع و توسط تعمیرکار کولرگازی با تجربه انجام دهید، نگرانی بابت آسیب دیدن و سوختن موتور آن نخواهید داشت. اما اگر نسبت به سرویس دستگاه بی توجه باشید، دیر یا زود باید منتظر سوختن یا آسیب دیدن قطعات مختلف آن باشید. در این زمان باید هزینهای چندین برابر بیشتر از هزینه سرویس دستگاه پرداخت کنید.
بروز مشکل در سیم کشی کولر گازی
سیم کشی، یکی از اقدامات تخصصی در زمان نصب و راه اندازی دستگاه خنک کننده میباشد که ارتباط بین یونیت داخلی و خارجی را برقرار میسازد. عدم برقراری صحیح جریان برق و اتصالی در سیمکشی برق کولر، روی عملکرد موتور تاثیر منفی داشته و موجب سوختن موتور میشود.
استشمام بوی سوختگی ممکن است به دلیل وجود گرد و غبار انباشته شده در دستگاه باشد. اگر پس از چند ماه کولر خود را روشن کرده و این بو را حس کردید، چند ثانیه منتظر بمانید. اگر بو از بین رفت، جای نگرانی نیست و میتوانید با خیال آسوده از دستگاه استفاده کنید.
اما اگر بوی سوختگی همچنان احساس شد و حتی این بو افزایش یافت، این احتمال وجود دارد که سیمهای دستگاه دچار اتصالی شده باشند. در صورت ایجاد اتصالی در سیمهاف موتور اولین قسمتی است که آسیب میبیند.
در صورتی که دلیل سوختن موتور، اتصالی سیمها باشد باید با تعمیرکار معتبر تماس بگیرید و از کارشناسان فنی برای رفع مشکل کمک بخواهید .
نوسان برق شهری
نوسانات مداوم برق شهری یکی دیگر از دلایل سوختن موتور اسپلیتها میباشد. اگر برق شهری نوسان داشته باشد و در بازههای زمانی مختلف ولتاژ آن تغییر کند، این احتمال وجود دارد که موتور کولر گازی، یخچال، لباسشویی و …. نیم سوز شده یا بطور کامل بسوزد.
سوختن موتور به دلیل کاهش گاز مبرد
از جمله مشکلاتی که ممکن است در عملکرد سیستمهای سرمایشی رخ دهد، کاهش گاز مبرد از حد نرمال میباشد. این مشکل به دو دلیل رخ میدهد:
1. گاز خنک کننده مناسب برای شارژ گاز دستگاه استفاده نشده باشد.
2.سرویس و شارژ سیستم سرمایشی به موقع انجام نشده باشد.
کاهش گاز مبرد موجب میشود دستگاه خشک کار کند. از این رو موتور فشار زیادی تحمل کرده و این موضوع موجب سوختن و از کار افتادن موتور میشود.
در چنین شرایطی باید پس از انجام تعمیرات و سرویس کولر گازی برای شارژ کامل و اصولی دستگاه اقدام نمایید.
نصب نامناسب کولر گازی
از دیگر دلایل سوختن موتور سیستمهای سرمایشی عدم توجه به نصب اصولی و استاندارد دستگاه میباشد. برخی افراد بدون توجه به نکات و دستورالعملها برای نصب دستگاه خود اقدام مینمایند که در طولانی مدت به موتور دستگاه آسیب وارد شده و موجب سوختن آن میگردد.
فروشگاه بادبزن با دارا بودن تیمی مجرب از تعمیرکاران و نصابهای با تجربه و حرفهای عیبیابی، سرویس و تعمیرات کولرگازی شما عزیزان را با بهترین کیفیت انجام مینماید.