هر آن‌ چه در مورد لوله درین فن کویل باید بدانیم

هر آن‌ چه درمورد لوله درین فن کویل باید بدانیم

لوله درین یکی از قطعات مهم فن کویل و کولرهای گازی می‌باشد. در فصل گرما و نیاز کاربران به هوای خنک، آب خنک شده توسط چیلر درون کویل به گردش در می‌آید. سپس با عبور هوای گرم از کویل و تبادل حرارت در دستگاه عمل کندانس رخ می‌دهد. آب کندانس شده وارد سینی درین شده و توسط لوله درین تخلیه می‌شود. مسئله مهمی که مطرح می‌شود این است که برای استفاده اصولی از فن کویل بهتر است با اجزای آن آشنا باشیم. پس تا پایان با فروشگاه بادبزن همراه باشید تا با لوله درین فن کویل، کاربرد آن، نکات مهم در زمان نصب و راه اندازی اعم از سایز لوله، شیب لوله فن کویل آشنا شوید.

نقش لوله درین در لوله‌کشی فن کویل

لوله کشی فن کویل‌ها به سه صورت

  1. لوله کشی فن کویل تک لوله
  2. لوله کشی فن کویل 2 لوله
  3. لوله کشی فن کویل 4 لوله

انجام می‌شود که در کنار همه آنها یک لوله درین یا لوله تخلیه تعبیه می‌شود. وجود این لوله در هر سه دسته‌بندی الزامی و مشترک می‌باشد و باید طبق متد و روش خاصی نصب گردد.

وظیفه لوله درین تخلیه و خروج آب حاصل از تقطیر در سیستم سرمایشی می‌باشد. در صورت عدم وجود این لوله عملکرد دستگاه خنک کننده غیر ممکن می‌شود.

ویژگی‌های لوله تخلیه

1- لوله درین از حساسیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد از این‌رو در فصولی مانند تابستان که فن کویل کارکرد بیشتری دارد باید به صورت تخصصی از این لوله مراقبت شود تا از خرابی آن جلوگیری گردد.

2- سایز و قطر لوله تخلیه برحسب میزان آب کندانس فن کویل انتخاب می‌شود و عواملی نظیر

  • تعداد و نوع فن کویل‌ها
  • قطر لوله رفت و برگشت

باید در انتخاب این لوله مورد توجه قرار گیرند.

3- شیب لوله درین در هنگام نصب باید مورد توجه قرار گیرد و 0.5 تا 1 درصد به سمت چاه درین باشد.

چرا لوله درین به درستی کار نمی‌کند؟

همانطور که اشاره شد لوله تخلیه نقش بسیار مهمی در کولرهای گازی و فن کویل‌ها دارد و با خروج آب حاصل از تقطیر موجب می‌شود عملکرد سرمایشی دستگاه به خوبی انجام شود اما گاهی مواردی موجب می‌شود عملکرد این لوله با مشکل روبرو شود که در ادامه به برخی از مهم‌ترین این موارد اشاره شدهاست:

قرار دادن لوله تخلیه در سطل

بعضی از نصاب‌های کولرگازی و فن کویل بعد از نصب، لوله خروجی تخلیه را درون یک سطل قرار می‌دهند. این سطل پس از مدتی پر شده و مانع خروج آب از لوله تخلیه به بیرون می‌شود. بنابراین آب بجای خروج شروع به بالا آمدن کرده و به دستگاه خنک کننده باز می‌گردد که علاوه بر ریزش و چک موجب خرابی سیستم سرمایشی می‌شود.

لوله درین تا خورده است.

تا خوردگی یا ایجاد هر نوع پیچ در لوله‌های تخلیه، باعث می‌شود آب بجای خروج از لوله بالا آمده و به سمت دستگاه بازگردد و یا موجب کند شدن خروج آب از لوله می‌گردد. در چنین حالتی آب جمع شده درون لوله وارد پنل داخلی می‌شود.

گرفتگی لوله تخلیه

در صورتی که سیستم سرمایشی بررسی نشده و سرویس نگردد ممکن است به دلایلی نظیر

  • سختی آب
  • وجود گرد و غبار
  • و جرم گرفتن

مسیر لوله درین با گذشت زمان مسدود شود. در چنین حالتی نه تنها عملکرد دستگاه با مشکل مواجه شده و به قطعات آن آسیب وارد می‌شود بلکه از یونیت داخلی نیز آب چکه می‌کند.

لوله درین شیب مناسب نداشته باشد.

لوله تخلیه باید با یک شیب ملایم (0.5 تا 1 درصد به سمت چاه) از دستگاه خارج شود. درصورتی که

  • میزان شیب به درستی تنظیم نشده باشد
  • یا در اثر جابجایی، ضربه یا تکان دستگاه این لوله جابجا شده باشد

لوله خلیه به خوبی عمل نکرده و به درستی آب حاصل از دستگاه را خارج نمی‌کند.

اهمیت نگه‌داری از لوله تخلیه

نگهداری اصولی و بررسی دقیق لوله تخلیه اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا با

  • راندمان دستگاه
  • و کیفیت هوای تولید شده توسط دستگاه

ارتباط مستقیم دارد و موضوعی حیاتی می‌باشد که باید به صورت دوره‌ای بررسی شود. به علاوه عدم خروجی آب از لوله موجب نشست رسوب و زنگ زدگی سینی درین را نیز افزایش می‌دهد که احتمال خرابی فن کویل و اسپلیت را افزایش می‌دهد.

شما عزیزان برای کسب اطلاعات بیشتر و اطمینان خاطر از سایز اصولی و نصب دقیق لوله درین خود می‌توانید با کارشناسان و لوله کشی کولر گازی فروشگاه بادبزن تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

تماس بگیرید

WeCreativez WhatsApp Support
👋 سلام؛چطور میتونم کمک کنم؟