وکیوم کردن سیستم های خنک کننده

وکیوم کردن سیستم های خنک کننده

وکیوم کردن سیستم‌های تهویه مطبوع به هنگام نصب، تعمیر یا سرویس آنها از مهم‌ترین کارهایی است که می‌تواند عملکرد دستگاه را بهبود بخشیده و راندمان کاری دستگاه را افزایش دهد زیرا رطوبت موجود در سیستم تبرید، دشمن دستگاه بوده و نواقصی برای دستگاه به همراه خواهد داشت. همانطور که وکیوم دستگاه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، انجام صحیح آن نیز بسیار اهمیت داشته و باید صحیح و اصولی انجام گردد. از این رو در این مقاله قصد داریم نحوه وکیوم کردن کولر گازی را آموزش دهیم.

وکیوم به چه معناست و چرا وکیوم کردن کولر گازی الزامی است؟

وکیوم به معنای تخلیه سیستم تبرید از رطوبت و ایجاد خلاء برای تزریق گاز مبرد می باشد. به میزانی که عمل وکیوم بهتر و اصولی‌تر انجام شود، خنک کنندگی دستگاه افزایش یافته و کمپرسور مدت زمان کمتری کار خواهد کرد تا بتواند محیط را خنک کند در نتیجه میزان مصرف برق کاهش یافته و طول عمر سیستم سرمایشی افزایش می‌یابد.

برای پاسخ به این سوال که چرا وکیوم کردن سیستم خنک کننده الزامی است باید خاطر نشان کرد با وکیوم کردن سیستم خنک کننده هوا و رطوبت موجود درون لوله‌های دستگاه گرفته می‌شود و گاز مبردی که درون دستگاه تزریق می‌شود خالص خواهد بود. به این ترتیب هیچگونه ناخالصی درون سیکل تبرید وجود نخواهد داشت و با کاهش رطوبت احتمالی درون دستگاه از بروز خطرات احتمالی جبران ناپذیر جلوگیری خواهد شد.

بهترین زمان برای وکیوم کردن سیستم سرمایشی

بهترین زمان جهت انجام وکیوم هنگام نصب و راه اندازی اسپلیت می باشد.

اما شوربختانه بسیاری از شرکت‌های نمایندگی نصب سیستم سرمایشی به این موضوع مهم بی‌توجه بوده و نصاب هم از انجام این کار شانه خالی کرده و غالبا سیستم های سرمایشی نظیر کولرگازی و اسپلیت بدون وکیوم نصب و راه اندازی می‌شوند.

عموما بسیاری از مردم و فروشندگان از وکیوم کردن دستگاه اطلاع ندارند و همین امر باعث ضرر و زیان مصرف کننده شده و در کل به اقتصاد و سرمایه کشور خسارت وارد می‌نماید. زیرا در شرایط تحریم‌ها و همچنین کمبود انرژی برق باید از امکانات موجود بهینه‌ترین استفاده را داشت و از اسراف، خرابی‌ها و خسارت جلوگیری کرد.

از اینرو با توجه به اهمیت وکیوم سیستم‌های خنک کننده ما نیز احساس مسئولیت کرده و با ارائه این مطلب و افزایش آگاهی مصرف کننده قصد داریم نقش کوچکی در کاهش مصرف انرژی در کولر گازی و استفاده بهینه شما از دستگاه جدیدی که خریداری کرده‌اید داشته باشیم.

استفاده از پمپ وکیوم یا کمپرسور برای انجام وکیوم دستگاه

برخی از سرویس‌کاران به تخلیه هوا بیشتر از تخلیه رطوبت اهمیت می‌دهند از این‌رو بجای پمپ وکیوم از کمپرسور برای وکیوم کردن دستگاه استفاده می‌کنند. اما این کار بنا به دلایلی که ذکر خواهد شد اصولی نبوده و استفاده از پمپ الزامی می‌باشد:

1. بیشترین وکیومی که توسط کمپرسور ایجاد می‌شود 20 اینچ می‌باشد درحالیکه محدود رطوبت‌گیری پمپ وکیوم 30 اینچ می‌باشد که کمپسور توانایی رسیدن به این محدوده را ندارد اما پمپ قادر به رسیدن به محدوده رطوبت‌گیری وکیوم می‌باشد.

2.درصورت استفاده از کمپرسور برای وکیوم کردن، این قطعه بسیار داغ می‌شود که بسیار خطرناک است.

روش‌های وکیوم سیستم‌های سرمایشی

وکیوم کردن اسپلیت به دو روش انجام می‌شود که در ادامه معرفی می‌نماییم:

روش اول وکیوم : استفاده از مبرد

این روش درحال حاضر مرسوم نمی‌باشد و مردود شده به حساب می‌آید اما در اینجا صرفا جهت آشنایی معرفی شده است. در این روش از گاز مبرد برای وکیوم کردن استفاده می‌شود. در این روش کپسول مبرد به یک شیر سرویس متصل شده و با باز کردن آن همزمان سوزنی شیر دیگر فشار داده می‌شود. به این ترتیب در اثر فشار گاز مبرد درون کپسول موجب خروج هوا از لوله‌ها و یونیت داخلی می‌گردد. در این روش تا زمانی که مبرد خارج شود باید شیر سوزنی نگه داشته شود.

روش دوم وکیوم کردن : استفاده از پمپ وکیوم

در این روش جهت تخلیه رطوبت از وکیوم پمپ استفاده می‌شود و بهترین روش موجود می‌باشد. روند کار به شرح زیر است:

1.لوله‌های رابط یونیت داخلی و خارجی را به شیر سرویس متصل کرده و محکم کنید(در این حالت شیر سرویس بسته است).

2.شیلنگ آبی رنگ گیج فشار را به شیر سرویس لوله برگشت اسپلیت متصل کنید.

3.شیلنگ زرد رنگ را به پمپ وکیوم متصل کرده و سپس پمپ را روشن کنید.

4. شیر آبی رنگ گیج فشار را باز نمایید.

5.برای وکیوم کردن دستگاه پمپ را به مدت 45 دقیقه روشن نگه دارید تا عقربه گیج 30 اینچ جیوه پایین بیاید.

6.سپس بعد از 45 دقیقه شیر گیج دوقلو (شیرآبی رنگ) را بسته و پمپ را خاموش کنید. عقربه گیج تا 5 دقیقه هیچ تغییری نباید داشته باشد. در این حالت فرایند وکیوم کامل شده و رطوبت و هوای موجود درون سیکل تبرید کاملا تخلیه می‌شود.

7. حال ابتدا شیر رفت دستگاه را باز کرده، سپس شیر برگشت را باز کنید و در پایان شیلنگ‌ها را از شیر و پمپ تخلیه جدا نمایید.

نکات وکیوم کردن سیستم خنک کننده

  • استفاده از پمپ وکیوم هنگام نصب و راه‌اندازی دستگاه الزامی است.
  • برای بهبود عملکرد دستگاه وکیوم باید بطور کامل انجام شود و نباید نیمه‌کار و ناقص باشد.
  • هنگام نصب حتما از پمپ وکیوم استفاده شود. برخی از نصاب‌ها با استفاده از شیر سرویس اقدام به هواگیری دستگاه می‌کنند که این عمل از پایه اشتباه بوده و در راندمان سرمایش دستگاه تاثیر منفی خواهد داشت.
  • فراموش نکنید در پایان وکیوم کردن ابتدا شیر آبی رنگ بسته و سپس دستگاه وکیوم را خاموش کنید. زیرا در صورتیکه ابتدا وکیم پمپ خاموش و بعد شیر بسته شود، احتمال ورود روغن پمپ به درون سیستم خنک‌کننده وجود دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

تماس بگیرید

WeCreativez WhatsApp Support
👋 سلام؛چطور میتونم کمک کنم؟