شارژ کولر گازی و اسپلیت در سراسر تهران

شارژ کولر گازی از جمله اقدامات اساسی در جهت بهبود کارکرد دستگاه و کاهش هزینه های برق است که باید دائما مورد بررسی قرار گیرد. گازهای فریونی مانند R22 ،R410A ،R407A و… از اصلی ترین عوامل جهت خنک کردن محیط توسط سیستم های تهویه مانند کولر گازی می باشند. در نتیجه نبود این سیالات سبب ایجاد اختلالی اساسی در سیکل سرمایش شده و دستگاه را مختل می نماید.

ما در فروشگاه بادبزن علاوه بر فروش انواع سیستم های تهویه، با تیمی متخصص توانسته ایم تمامی خدمات لازم در زمینه نصب، تعمیر و شارژ کولر گازی را نیز به شما عزیزان ارائه نماییم. لازم دانستیم تا قبل از هرچیزی نکات لازم در این زمینه را برای شما دوستان عزیزمان بیان نماییم، با ما همراه باشید.

انواع گاز کولر گازی و اتصالات آن

اکثر دستگاه های تهویه مطبوع به ویژه کولر گازی و اسپلیت، از گاز های فریونی مانندR407A  R410A، R22 و … برای انجام عمل تهویه و خنک کردن محیط، استفاده می نمایند. کاهش یا نبود مبرد یا سیال خنک کننده که به اصطلاح “گاز” گفته می شود، در سیستم دستگاه های تهویه مطبوع موجب مختل شدن سیکل سرمایش دستگاه شده که مشکلات جدی به همراه خواهد داشت.
هر دستگاهی از گاز مبرد مخصوص خود استفاده می نماید و در صورت تعویض یک نوع گاز مبرد با نوع دیگر یکسری شرایط باید رعایت گردد که تعویض روغن دستگاه، برای مثال یکی از موارد مهم می باشد.

تعیین نوع گاز مبرد کولر گازی

برای تعیین نوع گاز مبرد استفاده شده در کولر گازی از راهنمای موجود کنار دستگیره هوا یا راهنمای نصب شده درون جعبه کنترل برق دستگاه کمک بگیرید. پر کار بردترین گاز استفاده شده گاز مبرد R22 و R410A می باشد که به ترتیب با نام Puron و SUVA410A شناخته می شوند. توجه داشته باشید اینکه مطمئن شوید چه گازی در اسپلیت شما بکار رفته بسیار مهم می باشد.

تعیین اتصالات مرتبط با شارژ کولر گازی

پیش از انجام شارژ مشخص کنید دستگاه شما به چه نوع اتصالاتی برای شارژ گاز مبرد مجهز است. برای کاهش اتلاف مبرد طی فرآیند شارژ، توصیه می کنیم اتصالات شیرهای معمولی معکوس را می توان به آداپتورهای اتصال سریع مجهز کرد. همچنین این کار آسیب احتمالی به پوست هنگام شارژ گاز را کاهش می دهد. توجه داشته باشید هر نوع اتصالی که استفاده می نمایید حتی با وجود خاموشی دستگاه، گاز مبرد تحت فشار بالا می باشد و بسیار خطرناک است.

بررسی و تعمیر دستگاه پیش از شارژ کولر گازی

از جمله عواملی نشان دهنده کمبود گاز کولر گازی، کاهش خنک کنندگی دستگاه می باشد. اما توصیه می کنیم پیش از اقدام به سرویس دستگاه به بررسی پردازید و اطمینان حاصل نمایید علت کاهش گاز مبرد دستگاه چیست (مثلا نشتی یکی از این دلایل می باشد) و بعد از رفع مشکل اقدام به شارژ مجدد دستگاه نمایید.

بررسی های لازم پیش از شارژ گاز

بهتر است پیش از شارژ موارد زیر را به درستی بررسی و رفع نمایید:

فیلتر های هوای دستگاه را تعویض و اواپراتور کویل کندانسور را تمیز نمایید:

از نشانه های کمبود گاز مبرد در اسپلیت، کثیف بودن فیلتر هوا و اواپراتور کویل کندانسور می باشد. پس بهتر است ابتدا اقدام به تمیز نمودن این موارد نمایید زیرا در صورت افزودن گاز به دستگاه با وجود کثیف بودن این موارد موجب بروز نقص و آسیب به کولر گازی و اسپلیت خواهید شد. در این صورت علاوه بر هزینه شارژ باید هزینه تعمیر کولر گازی را نیز پرداخت کنید.

بررسی دلایل مشکل هوادهی کولر گازی

فن دمنده، فن هوادهی و فن کندانسور باید باد کافی از میان کویل های خود عبور دهند تا بتوانند تهویه مطبوع محیط را برای شما به ارمغان بیاورند. در صورتی که روی پنجره مشبک فن دمنده آلودگی باشد و همچنین فن کندانسور به خوبی کار نکند هوادهی به درستی انجام نشده و هوای خنک و هوای گرم به خوبی جایگزین نمی شوند. از این رو بهتر است پیش از شارژ کولر گازی مشکل هوادهی دستگاه برطرف گردد. این کار در کاهش قیمت شارژ گاز مبرد تاثیر دارد.

کلیه اجزای دستگاه را پیش از شارژ کولر گازی بررسی نمایید:

با وجود اینکه عدم عایق کاری، نشتی لوله موئین دستگاه، اتصالات ضعیف برق و برخی مشکلات جزئی دیگر میزان گاز مبرد مورد نیاز برای شارژ را تعیین نمی کند اما بروز این موارد موجب کاهش کارایی اسپلیت شده و به زودی مجبور به تعمیر یا شارژ مجدد خواهید شد.
دقت داشته باشید در صورتی که کمبود گاز اسپلیت و کولر گازی زیاد باشد و نسبت به این موضوع بی توجه باشید علاوه بر افت عملکرد دستگاه، روغن اسپلیت نیز سریعا فاسد شده و در طولانی مدت موجب از کار افتادن کمپرسور می گردد.

روش های شارژ گاز مبرد

از آنجایی که این روزها شارژ سیستم های تهویه مطبوع توسط افراد با تجربه انجام می شود عموما به صورت وزنی و با استفاده از ترازو صورت می گیرد. با این وجود در این بخش تمامی روش های موجود شارژ گاز را شرح خواهیم داد.

روش اول: شارژ گاز وزنی

بهترین و اصولی ترین روش ممکن برای شارژ گاز کولر گازی، شارژ گاز وزنی است. در این روش مقدار گازی که باید درون سیستم شارژ شود، به کمک ترازوهای مخصوصی وزن شده و سپس عملیات شارژ گاز انجام می شود.
• برای مثال:
فرض کنید گاز مبرد مورد نیاز اسپلیت برای عملکرد صحیح برابر نیم کیلوگرم باشد. همچنین فاصله لوله کشی میان پنل داخلی و پنل خارجی در حالت استاندارد برابر 5 متر باشد، دراین حالت مقدار نیم کیلوگرم گاز مبرد توسط ترازو وزن شده و درون دستگاه پمپ می شود. حال اگر به توجه به این استاندارد کلی، فاصله لوله کشی اضاف گردد به ازای هر متر، میزان گاز اضافه شده به دستگاه برای جلوگیری از افت راندمان کاری آن، برابر 20 گرم می باشد.

روش دوم: شارژ گاز آمپری

در این روش، براساس مقدار آمپری که توسط اتصال آمپر به کولر بدست می آید میزان شارژ گاز مبرد تعیین می گردد. هر وسیله الکتریکی دارای میزان برق مصرفی و آمپر مصرفی مشخص می باشد. در صورتی که عملکر اسپلیت صحیح باشد، میزان گاز موجود در دستگاه درست و به اندازه می باشد، در این حالت تکنسین با تجربه می داند مقدار آمپر مصرفی دستگاه چه عددی است. با انداه گیری آمپر مصرفی اسپلیت و در نظر گرفتن توضیحات ذکر شده، مقدار گاز مبرد موجود در دستگاه تنظیم می گردد.

روش سوم: انجام شارژ کولر گازی توسط گیج مانوفیلد و جدول دمایی

در این روش، تکنسین دمای هوای اطراف پنل داخلی و پنل خارجی را بدست می آورد و به کمک جدول ارائه شده توسط تولید کنندگان سیستم های تهویه مطبوع، میزان فشار گاز مبرد مناسب اسپلیت را برای دو دما محاسبه می کند. سپس با استفاده از اتصال گیج مانووفیلد که مخصوص سنجش فشار گاز اسپلیت می باشد، شارژ گاز کولر گازی و اسپلیت را تا رسیدن به فشار مورد نظر انجام می دهد. از آنجایی که این روش درصد خطای بالایی دارد چندان قابل اعتماد نیست.

تمامی حالت های شارژ کولر گازی

سه حالت برای شارژ کولر گازی موجود می باشد به عبارتی در 3 حالت کولر گازی به شارژ نیاز دارد:

حالت اول: شارژ کولر گازی تازه نصب شده

زمانی که کولر گازی را از یک شرکت معتبر خریداری نمودید عموما به اندازه 5 متر لوله، درون سیستم کندانسور دستگاه گاز مبرد محبوس شده است. پس از پایان نصب اسپلیت باید سیستم را وکیوم کرده و بعد از آنکه از عدم وجود رطوبت و هوا درون سیستم مطمئن شدید، می توانید شیر سرویس را باز کرده و گاز را به کل سیستم انتقال دهید.
توجه داشته باشید گاز موجود در دستگاه برای 5 متر لوله کافیست. در صورت لوله کشی اضافه هنگام نصب دستگاه باید به همان نسبت میزان گاز مبرد را افزایش دهید.
همچنین سعی کنید در نصب اسپلیت از همان 5 متر لوله کشی استفاده نموده و نه کمتر، زیرا موجب افزایش فشار روی کمپرسور می شود. می توانید لوله را درصورت زیاد بودن به صورت حلقه درآورده یا نقش تله روغن را اجرا نماید.

حالت دوم: شارژ کولر گازی فاقد گاز

یکی از روش های معمول تشخیص وجود یا عدم وجود گاز مبرد موجود در اسپلیت، فشار دادن شیر سرویس می باشد. شیر سرویس را فشار دهید، در صورت وجود گاز، از لوله گاز مبرد بیرون زده و قابل تشخیص می باشد. در غیر اینصورت، باید عملیات شارژ انجام گیرد.

در حالتی که دستگاه کاملا فاقد گاز می باشد عملیات شارژ گاز مبرد به این صورت است که :

ابتدا باید پیش از شروع شارژ، سیستم به طور کامل وکیوم شود تا هرگونه رطوبت و هوا از سیستم حذف شود. سپس مشکل نشتی گاز کولر گازی را یافته و مشکل را برطف نمایید. توجه داشته باشد در صورتی که پیش از شارژ محل نشتی را نیابید امکان تخلیه شارژ بعد چند روز وجود داشته و هزینه مازاد برای شارژ مجدد به همراه داد.

بعد از رفع نشتی، پلاک حک شده روی اسپلیت را بخوانید، این پلاک مقدار گاز موجود در دستگاه به ازای 5 متر لوله بکار رفته در نصب را مشخص می نماید. سپس توسط ترازو میزان گاز مبرد مورد نیاز را وزن نمایید. در صورت بکار رفتن لوله مازاد، مقدار آن را محاسبه کرده و به گاز اولیه اضافه نمایید. در صورت نداشتن اطلاع دقیق از میزان لوله بکار رفته هنگام نصب می توانید از روش های دیگر شارژ کولر گازی استفاده نمایید.

حالت سوم: افزودن گاز مبرد کولر گازی (تکمیل شارژ گاز اسپلیت)

گاهی امکان دارد گاز مبرد اسپلیت کاهش یابد و نیاز به اضافه کردن شارژ دارد. اما پیش از آن باید با علائمی که نشان دهنده کمبود گاز اسپلیت می باشند آشنا شویم:

  • با نصب فشارسنج بر روی شیر سرویس میزان فشار گاز اسپلیت را سنجش نمایید (میزان استاندارد فشار گاز 60ppi می باشد)
  • نداشتن سرما دهی مناسب در محیط
  • یخ زدن یا برفک زدن فین های اواپراتور در حالت سرمایش
  • یخ زن لوله رفت کندانسور (لوله با قطر کمتر)

پس از شناسایی علائم کمبود شارژ چندین روش برای شارژ کولر گازی وجود دارد که می توانید از آن استفاده نمایید. از آنجایی که از میزان گاز فعلی موجود در دستگاه اطلاع ندارید روش وزنی در این مورد کاربرد ندارد. برای استفاده از روش وزنی باید ابتدا گاز دستگاه را به طور کامل تخلیه نمایید و مجددا شارژ گاز دستگاه را انجام دهید. اما از آنجایی که گاز خارج شده از اسپلیت و کولر گازی برای محیط حطرناک بوده و امکان انتشار آن در فضا می باشد و همچنین هزینه زیادی دارد به صرفه و مورد استقبال نمی باشد. اما روش هاش دوم و سوم به خصوص روش آمپر که دقت بالایی دارد بسیار کاربرد دارد.

هشدارهای ایمنی

پیش از آنکه خودتان برای شارژ کولر گازی اقدام نمایید بهتر است از خطرات آن آگاه باشید:

  • پیش از شروع حتما عیب یابی کرده و محل نشتی گاز مبرد را بیابید.
  • از آنجایی که گاز مبرد بسیار سمی و خطرناک می باشد و هنگام کار باید حتما نکات ایمنی را رعایت نمایید تا مشکلی برای خودتان و افراد موجود در محیط پیش نیاید.
  • هنگام شارژ گاز در کمپرسور باید به درستی و با دقت انجام گیرد همچنین از نشتی و آب بندی دستگاه جلوگیری شود.
  • گاز مبرد R410A به دلیل ترکیب دو گاز R123 و R32 هنگام افزودن گاز نیاز به دقت بالایی دارد. زیرا هنگامی که دستگاه دچار کمبود گاز مبرد شود نمی توان میزان ترکیب این دو گاز را به خوبی مشخص نمود. در حالتی که میزان نشتی گاز دستگاه اینورتر بیش از 15 درصد باشد توصیه می کنیم کل گاز اسپلیت را خالی کرده و مجددا شارژ نمایید. اگر کمبود گاز از 15 درصد کمتر باشد با استفاده از ترکیب مساوی از R123 و R32 شارژ دستگاه را انجام دهید.

شارژ گولر گازی در فروشگاه بادبزن

در صورتی که دانش و تجربه کافی در زمینه شارژ گاز مبرد دستگاه های تهویه مطبوع ندارید به شارژ کولر گازی در فروشگاه بادبزنشما توصیه می نماییم که به فکر سلامت خود و خانوادتان بوده و خوتان به هیچ وجه برای شارژ دستگاه اقدام نکنید. علاوه بر اینکه سلامت خود و خانوادتان را تهدید می کنید، ممکن است خسارت جبران ناپذیری در صورت انجام شارژ غیر اصولی به دستگاه تان وارد نمایید. در این حالت بهترین کار سپردن این کار به افراد حرفه ای و باتجربه می باشد تا شارژ گاز مبرد کولر گازی و اسپلیت شما را در کمترین زمان انجام دهند.
ما به شما تعمیرکاران و سرویس کاران با تجربه فروشگاه بادبزن را معرفی می نماییم. با خیالی آسوده شارژ کولر گازی خود را با مناسب ترین قیمت و با بهترین کیفیت به ما بسپارید.