تمامی حالت های شارژ کولر گازی
سه حالت برای شارژ کولر گازی موجود می باشد به عبارتی در 3 حالت کولر گازی به شارژ نیاز دارد:
حالت اول: شارژ کولر گازی تازه نصب شده
زمانی که کولر گازی را از یک شرکت معتبر خریداری نمودید عموما به اندازه 5 متر لوله، درون سیستم کندانسور دستگاه گاز مبرد محبوس شده است. پس از پایان نصب اسپلیت باید سیستم را وکیوم کرده و بعد از آنکه از عدم وجود رطوبت و هوا درون سیستم مطمئن شدید، می توانید شیر سرویس را باز کرده و گاز را به کل سیستم انتقال دهید.
توجه داشته باشید گاز موجود در دستگاه برای 5 متر لوله کافیست. در صورت لوله کشی اضافه هنگام نصب دستگاه باید به همان نسبت میزان گاز مبرد را افزایش دهید.
همچنین سعی کنید در نصب اسپلیت از همان 5 متر لوله کشی استفاده نموده و نه کمتر، زیرا موجب افزایش فشار روی کمپرسور می شود. می توانید لوله را درصورت زیاد بودن به صورت حلقه درآورده یا نقش تله روغن را اجرا نماید.
حالت دوم: شارژ کولر گازی فاقد گاز
یکی از روش های معمول تشخیص وجود یا عدم وجود گاز مبرد موجود در اسپلیت، فشار دادن شیر سرویس می باشد. شیر سرویس را فشار دهید، در صورت وجود گاز، از لوله گاز مبرد بیرون زده و قابل تشخیص می باشد. در غیر اینصورت، باید عملیات شارژ انجام گیرد.
در حالتی که دستگاه کاملا فاقد گاز می باشد عملیات شارژ گاز مبرد به این صورت است که :
ابتدا باید پیش از شروع شارژ، سیستم به طور کامل وکیوم شود تا هرگونه رطوبت و هوا از سیستم حذف شود. سپس مشکل نشتی گاز کولر گازی را یافته و مشکل را برطف نمایید. توجه داشته باشد در صورتی که پیش از شارژ محل نشتی را نیابید امکان تخلیه شارژ بعد چند روز وجود داشته و هزینه مازاد برای شارژ مجدد به همراه داد.
بعد از رفع نشتی، پلاک حک شده روی اسپلیت را بخوانید، این پلاک مقدار گاز موجود در دستگاه به ازای 5 متر لوله بکار رفته در نصب را مشخص می نماید. سپس توسط ترازو میزان گاز مبرد مورد نیاز را وزن نمایید. در صورت بکار رفتن لوله مازاد، مقدار آن را محاسبه کرده و به گاز اولیه اضافه نمایید. در صورت نداشتن اطلاع دقیق از میزان لوله بکار رفته هنگام نصب می توانید از روش های دیگر شارژ کولر گازی استفاده نمایید.
حالت سوم: افزودن گاز مبرد کولر گازی (تکمیل شارژ گاز اسپلیت)
گاهی امکان دارد گاز مبرد اسپلیت کاهش یابد و نیاز به اضافه کردن شارژ دارد. اما پیش از آن باید با علائمی که نشان دهنده کمبود گاز اسپلیت می باشند آشنا شویم:
- با نصب فشارسنج بر روی شیر سرویس میزان فشار گاز اسپلیت را سنجش نمایید (میزان استاندارد فشار گاز 60ppi می باشد)
- نداشتن سرما دهی مناسب در محیط
- یخ زدن یا برفک زدن فین های اواپراتور در حالت سرمایش
- یخ زن لوله رفت کندانسور (لوله با قطر کمتر)
پس از شناسایی علائم کمبود شارژ چندین روش برای شارژ کولر گازی وجود دارد که می توانید از آن استفاده نمایید. از آنجایی که از میزان گاز فعلی موجود در دستگاه اطلاع ندارید روش وزنی در این مورد کاربرد ندارد. برای استفاده از روش وزنی باید ابتدا گاز دستگاه را به طور کامل تخلیه نمایید و مجددا شارژ گاز دستگاه را انجام دهید. اما از آنجایی که گاز خارج شده از اسپلیت و کولر گازی برای محیط حطرناک بوده و امکان انتشار آن در فضا می باشد و همچنین هزینه زیادی دارد به صرفه و مورد استقبال نمی باشد. اما روش هاش دوم و سوم به خصوص روش آمپر که دقت بالایی دارد بسیار کاربرد دارد.